typer av sykkel hjul

typer av sykkel hjul

Mens de ser ut til folk flest som lite mer enn sirkulære objekter som lar sykler til roll, dagens sykkel hjul er mye mer. De har komplekse deler, og hver spiller en rolle i en rytter evne til å utføre som nødvendig. Fordi sykler utføre forskjellige funksjoner i henhold til interessene til de som ri dem, avvike hjul, også, som sykkel produsenter forsøker å gi ryttere med spesialisert utstyr som tilfredsstiller deres spesielle behov. Dagens sykkel hjul gir ryttere mange alternativer

Historie

I 1865 kalles en pedal-drevet maskin en velocipede dukket for første gang. Den inneholdt felger uten polstring laget av tre og, senere, fra metal. Eiker støttet dekkets form. Med ingen pute, dekkene laget for en ubehagelig tur. I 1870, derimot, dukket high-hjul sykkelen for første gang. Den inneholdt et stort forhjul og et mindre bakhjulet. Begge hjulene ble laget av hard gummi med stål eiker. Det ga syklene en kraftigere følelse.

Den store forhjul, skjønt, stilte problemer, og ryttere ofte seilte over styret og slo i bakken mens du prøver å bruke bremsene. Derfor reiste sykler til sine tidligere design, med to dekk i samme størrelse. Hard gummi dekk erstattet metall felger. I 1880-årene, traff en pneumatisk dekk i markedet, og tilbyr økt komfort. Plutselig, sykle ble en vanlig måte å reise på. Mer enn 100 år senere, pneumatiske dekk fortsatt den mest vanlige for sykling.

Wheel Parts

Sykkel dekk har fire deler: navet, eikene, felgen og dekket. Navet er den midtre delen av dekket. Den har stål eller keramiske kulelager og en aksel, som forbinder med sykkelen ramme via gaffel. En mutter holder gaffelen til akslingen. Den ytre kanten av navet kobles til hjulet eiker for å støtte dekket. De fleste nav er laget av aluminium.

Den eiker i et hjul koble fra navet til den indre delen av felgen. De er laget hovedsakelig av tynne barer av stål, titan eller aluminium. Eiker er festet tett til felgen og navet for å skape ekstrem spenning, noe som bidrar til å støtte dekket. Felgen gir grunnleggende formen på den runde delen av hjulet. Felgen har en leppe rundt kantene. Sykkelens dekk tuck under leppen.

De fleste sykler har det som kalles "clincher" dekk, som har en ytre dekk belegg i gummi og en gummi slange. Den kanten av dekket vegger tucks under kanten av felgen. Luft pumpes inn i det indre røret gjelder press som presser kanten av felgen mot dekkets kanten. Dette holder dekket på plass på felgen.

Den ytre dekket er sammensatt av en kombinasjon av gummi og ståltråd. Utkanten av dekkene, kalt perlen, er laget av ståltråd. Perlen holder dekket på innsiden av felgen. Tire beslutningstakere veve tøy mellom perlene for å danne dekket kroppen. Dette nylon klut gir dekket sin form. Et gummibelegg dekker nylon klut. Belegget har løpebane som hjelper gir trekkraft. Den indre røret er laget av gummi.
En ny utvikling er innføring av rørformede dekk, som er sydd rundt det indre røret. De er dyrere.

Wheel Typer

Hjul kommer i mange varianter. De skiller seg i form av deres komponenter. Noen hjul har brede dekk. Noen hjul har færre eiker. Noen hjul har aluminium. Andre er laget av høykvalitets stål. Den type dekk som brukes avhenger av hvordan sykkelen brukes.

BMX dekk er designet for maksimal strukturell integritet og de mange triksene som BMX ryttere liker å utføre. Hjulene er kortere og bredere enn for fjell-og racing sykler. Dette gir mulighet for støtdemping behovene til dem som hopper på sykkelen. Hjulene fungerer også godt på smuss overflater. Felger er vanligvis laget av aluminium.

Sykkelrittet hjul også kreve sterke strukturelle integritet. Terrengsykkel dekk er utviklet spesielt for ulendt terreng. De vanligvis har 26-tommers felger med clincher-stil dekk. Hjulene har også en tendens til funksjonen bredere dekk, som gir større friksjon med bakken, og derfor bedre trekkraft for rytteren. Terrengsykkel hjul også har lavt trykk dekk, som hjelper med støtdemping og trekkraft.

Multi-gear racing-stil sykler, slik som de som brukes for veien ridning og langdistanse racing, har store, lette dekk som gjør at rytterne å gå videre med færre omdreininger på pedalene. Felgene er laget av aluminium eller lette karbon brann. Dekk på road sykler har en tendens til å være smal, noe som reduserer veien friksjon og øker toppfarten. Racing sykler har færre eiker, som kan redusere dra og legge vekt.

Størrelse

Sykkel hjulene kommer i mange størrelser. Tradisjonell dekk størrelse er basert på måling av utvendig diameter og bredden på dekket. Beach kryssere og terrengsykler ofte har 26-tommers dekk. Racing sykler ofte har 29-tommers dekk kalt 700C dekk. De fleste BMX sykler har 20-tommers dekk, en størrelse også vanlig på tilbakelent sykkel hjul.

Grunn av variasjoner i målinger, skapte International Organization for Standardization en universell dekk dimensjonering system for å eliminere forvirring. Systemet bruker bredden av dekk basert på perlen sett av felgen i millimeter.

Dekktrykket

Tire press spiller en sentral rolle i utførelsen av dekk. Det bidrar til å bestemme bredden av dekket, som spiller en rolle i rullemotstand, eller dekkets friksjon med veien. Bredere dekk krever mindre press. Smale dekk trenger høyere trykk

Misforståelse

Misforståelse:. Noen sykkel ryttere mener dekk rotasjon er nødvendig for å sikre lang levetid for dekkene. Teorien, skjønt, er skakkjørt. Bakre dekk må tåle større vekt, noe som får dem til å ha tre ganger raskere enn foran dekk. Sette et slitt dekk foran på en sykkel introduserer fare. Fronten dekk gir mye av styringen for rytteren, og et slitt dekk kan føre styrekontrollen problemer. Også leder en blåst front dekk ofte til krasj. Riders generelt er i stand til å styre en blåst bakre dekk uten skader.

Tire Kjøp

På sykkel, en av de beste magasiner for sykkelsporten, og tilbyr en guide for de som ønsker å kjøpe nye dekk. Publikasjonen sier de to viktigste kriteriene er antall tråder i dekket og om dekket har en tube. Et høyere antall tråder per tomme gir bedre kjøring, og spesielt, bedre svinger. Lavere tråder, i mellomtiden, beskytter bedre mot trusselen om kutt. Slangeløse dekk er lettere, noe som gir mer fart. Road syklistene foretrekker ofte slangeløse dekk. Tubular dekk, men er langt billigere og er mer holdbare. De kan for eksempel være lappet å kurere en flat.


relaterte artikler


hvordan scuba tanker fungerer
tennisutstyr regler
internasjonale softball regler
hvordan du kvalifiserer for et kort kurs duathlon team
om tennis regler
når du skal hydro test Scuba tanker
NFL replay referee regler
basketball fouls og straffer
Hva er fordelene med en reaktiv bowling ball?
den beste måten å rengjøre en bowling ball