hvordan basketballbaner er laget

hvordan basketballbaner er laget

Materialer og Dimension

De fleste innendørs basketball domstoler er laget av lønn eller annen hardwood. Utendørs domstoler typisk bestå av en blanding av asfalt og noen ganger gummi eller annet kompositt materiale. Den grunnleggende innendørs high school basketball domstol er 84 fot lang og 50 meter bred. Profesjonell og college basketball domstoler har samme bredde, men lengre på 94 fot. En junior high eller PeeWee domstol er vanligvis 74 meter lang og 42 meter bred, men noen junior ligaer kunne spilles på high school domstoler grunn til verdensrommet hensyn.

Merking i Lane eller Key

Med utsiden utkant banen etablert, kan malingen eller nøkkelen området bli foret i. Uansett hvilken domstol den er på, dimensjonene av nøkkelen er alltid det samme. Nøkkelen ligger under kurven og strekker ut 15 meter fra forsiden av bakplaten. Nøkkelen er sentrert med bakplaten og er 12 meter bred. Nøkkelen går helt ned til grunnlinjen under kurven og opp til straffelinjen. En bue seks meter i radius går fra hver ende av straffekast linje, med toppen av buen som peker til Center Court.

Trepunkts Line

De tre-punkts linje varierer, avhengig av størrelsen på banen. For junior og high school domstoler, utvider de tre-punkts bue ut fra kurven 19 fot, 9 inches, med en rett linje ut fra grunnlinjen ca 5 meter. For college domstoler, utvider de tre-punkts linje ut 20 fot, 9 inches, mens NBA linjen er 22 meter ut.

Midcourt

Det siste trinnet for å slimhinnen ut en basketballbane setter i midcourt linjen og hoppballen sirkelen. Den midcourt linje skal utvide lengden på gulvet fra midten av sidelinjen. Det spiller ingen rolle hvilken domstol størrelse brukes. Senteret sirkel med en 6-fots radius er trukket på midten punktet i sentrum retten linjen.


relaterte artikler


gymnastikk utstyr til hjemmet
golf gym øvelser
hvordan å treffe en høy golfslag
hvordan du bruker vann vinger (floaties)
hvordan å bestille tee tid
hvordan gjøre basketball skjorter
gjør en ball gå lenger da truffet av et metall eller en tre flaggermus?
tips til Refinish golfkøller deg selv
hvordan basketballbaner er laget
hvordan å lage en liten League baseball-feltet