historie stolheiser

historie stolheiser

Stolheisen fullført ski utvikling fra en form av essensielle transport til mosjonsaktiviteter. Mens det var ski transport før stolheisen, var det ubehagelig, upålitelige eller treg

Før Chairlift

Frikjøring eksisterte før oppfinnelsen av stolheisen. Mens noen skiløpere fant en skråning de likte og bare red ned og gått opp igjen, var mange teknologiske fremskritt vedtatt i jakten på å finne en raskere og mer behagelig måte opp i fjellet. Tog, taubaner og gondoler var alle brukt, spesielt i Europa. Steam drevet en "slepetau" som gikk i en konstant loop opp og ned bakker, og skiløpere kunne ta tak, og trekkes opp i skråningen. Selv om dette fortsatt er i bruk i dag, er det bare effektiv på milde løyper på korte avstander, og er generelt ikke favorisert. The J bar, var T bar eller drag litt mer avansert og inneholdt en kabel som kjører opp og ned bakken ca 6 fot høy, bærende på en hektet eller flat bar hvorpå skiløpere kunne sitte. Det er også fortsatt da i bruk, men blir faset ut.

Union Pacific Railroad

Det første stolheisen ble reist i Sun Valley, Idaho. Union Pacific Railroad åpnet Sun Valley som et vintersportsted, tilgjengelig ved sin bybane. Et team av Union Pacific ingeniører ble satt til å arbeide i Omaha, Nebraska, for å finne en ny måte å bringe passasjerer opp i fjellet. Mens dette skjedde, en skihytte ble bygget i Sun Valley.

Idea

Jim Curran, en ingeniør, hadde den første ideen som førte til stolheisen. Hans forestilling var å vedta et system som hadde blitt brukt til å hekte og bære bunter av bananer på lasteskip. Han ville legge stoler til transport av mennesker. Hans jevnaldrende tenkte tanken på å utsette skiløpere over løypene var for farlig. Charlie Proctor, en kjent skiløper som hadde blitt brakt inn som konsulent, men så Curran design og anbefalte det.

Chairlift

Når ideen var avtalt, begynte design. Prototyper ble bygget i Omaha, ved hjelp av banan heisen som utgangspunkt. Testene ble utført med ingeniører på rulleskøyter, med en heis stol festet til siden av en lastebil, for å finne den beste hastigheten for lasting og lossing passasjerer. Når stolheisen var klar, ble delene sendt til Idaho.

Sun Valley

Sun Valley åpnet som et skisted med verdens første stolheiser i 1936 desember en banner år for ski. Det året startet SKI magasinet publikasjon, den første skiinstruktør ble sertifisert i USA, og den tredje olympiske vinterleker arrangert første gang i alpint hendelser. Mens nye stolheiser tok litt bli vant til, skiløpere raskt vokste til å elske dette praktiske og forholdsvis høy hastighet transportsystem.

Moderne Stolheiser

Mens den opprinnelige stolheiser var bare to av tre seter hengende fra en bar, stolheiser fortsetter å vokse mer avanserte. High-speed stolheiser er felles, primært for bruk i områder der skiløpere er vant til teknologien, da disse reiser betydelig raskere enn den originale modeller. Hoods er tilgjengelig på noen områder som holder skiløpere dekkes og varm som de rir opp i fjellet. Skisteder har også vedtatt tre-og fire-seters stol modeller for å tjene mer skiløpere gangen.


relaterte artikler


hvordan du kan utvikle et hopp skutt, trinn for trinn
hvordan å style håret for gymnastikk møter
Golfklubben tilpassing prosedyrer
hvordan du skal lede en hest
hvordan du tilpasser nike damper fotballsko
hvordan å lære et lite barn å svømme
hvordan planlegge en volleyball turnering
badminton historie
hvordan finne de beste softball balltre
hvordan du bruker solkrem før bading