langrenn skiutstyr instruksjoner

langrenn skiutstyr instruksjoner

Den store forskjellen mellom alpint og langrenn ski er størrelsen. Langrenn ski er vanligvis mye tynnere og lettere enn nedoverbakke ski. Utstyret er involvert i langrenn er designet for å være så lett som mulig siden det er ofte tilstrekkelig arbeidet som tyngdekraften gjør for slalåm. Den beste utstyret vil være både lett som en fjær, og så sterk som herdet stål

Det hele handler om Bindinger

Langrenn ski har spesielle bindinger som skulle være veldig enkelt å løslate for de gangene du må kanskje gå opp en liten bakke på ski i hånden. Samtidig bør bindingene være sterk nok til å holde deg i dem når du trenger å være. Hvis du er ny på langrenn, vil du sannsynligvis komme inn og ut av bindingene mye oftere enn de som er veteraner i sporten.

Se etter den beste kombinasjonen av enkel utgivelse, styrke, holdbarhet og vekt. Sørg for å virkelig sparke dekkene når du prøver ut en potensiell par ski du vil bruke ofte. Du ønsker ikke å være på en flat løype i midten av ingensteds med en dårlig binding.

Mest langrenn eller nordiske skibindinger koble på tå bare. Selv om mange skiløpere foretrekker preparerte løyper, selv de kan være vanskelig å navigere for en nybegynner. Du ønsker å være kjent med bindinger og få den type spesifikke for din type ski. Mange tenker på langrenn som en sport som aldri går på ski ned fra høye fjelltopper, men det er en ekstrem versjon av nordiske ski kalt Alpine Touring. Det innebærer flammende din egen sti på skrånende fjell terreng som kan være enda mer spennende enn tradisjonelle slalåm i preparerte løyper. Denne typen touring krever sterkere bindinger, vanligvis med både hæl og tå koble poeng. Disse bindingene er også designet for de mer intense klatrer som kan være involvert i å få opp til en topp hvor det ikke er heis

Touring eller Racing

Det er to generelle typer langrenn:. ? Touring og Racing . Akkurat som store beefy "touring" motorsykler, langrennsski er tilgjengelig i touring varianter laget for tregere cruising. Racing ski for langrenn er utformet for å gå raskere og utføre til konkurransedyktige standarder. Vinter-OL har skiskyting for en hendelse, og det er her langrenn racing virkelig skinner.

Touring gear er for hobby og /eller spenningshungrig som ønsker å reise store avstander i relativ letthet og komfort. Hvis du ikke har noe imot å ta tid å komme dit, og vil oppleve full utsikt på vei, touring er det beste alternativet. Touring kan gjøres på både preparerte og umerkede stier og vanligvis innebærer en skøyter eller spark og gli bevegelse.

Racing gear er for de mer adrenalin-søkende langrennsløper. Cross country ski racing kanskje ikke høres ut som et spennende, fartsfylt sport, men det absolutt kan være med fremme av teknologi og tilgjengelighet av utrolig laget ski og enda mer godt satt sammen-utøvere er involvert i løp som den til Biathlon hendelsen .

Telemarkingen er en atletisk drop-knee snu teknikken, slik at skiløpere bedre kontroll over sine bevegelser på nedfarter. Telemarkingen er tilgjengelig på ungroomed pulver i ryggen skogen og preparerte, pakket går på mountain resort.

Boots, polakker, tilbehør og tips

Pass på å få den mest behagelige boot du kan finne. Husker som en nybegynner kan det være tøft å venne seg til sporten, og du må kanskje gå mer enn du ski først. Når du prøver deg støvlene på ikke betale for en tur på et teppe for å teste dem ut. Stå på ski med støvler på for en ekte følelse av hva det kommer til å være som i aksjon. Inspiser låsemekanisme og være sikker på at det er holdbart og enkelt å låse og låse opp.

polakker er avgjørende i langrenn, og ha den beste polene kan gjøre en stor forskjell. Polakker og ski lengde er bestemt av løperens høyde, og en selger kan hjelpe deg å velge riktig gir hvis du ikke er sikker på om lengden på ski og staver du trenger.

Du kan også velge mellom bredere eller smale ski og waxable eller smørefrie ski.

A waxable ski krever bruk av spesielle nordiske kick voks. Voksen utfører en dobbelt oppgave: første binding til snøen for utmerket grep når det er behov for å stoppe og bremse ned, og deretter slippe å gli grasiøst og jevnt under nedstigningen. Waxable skiene er ofte mer funksjonelle, men dette kommer til en kostnad. Vedlikeholde disse skiene kan være litt dyrere med kostnaden av voks (opp til $ 20 for en container, avhengig av størrelse og type), og det tar en større innsats for investeringer enn det du hadde ansiktet med smørefrie ski. Du kan få voks i flere varianter, og med spray-on eller "uttrykke" voks.

smørefrie ski behandle snøen som en støvel tråkker, påvirker krystallene til å skape en mer solid plattform å dytte bort fra. Mønsteret for en typisk smørefrie ski kan se ut som slangeskinn. Husk disse skiene er laget for å skyve fremover, men ikke bakover. Dessuten vil alle ski må fornyes med glider nå og da, noe som er helt forskjellig fra kick voks og bør ikke brukes nesten like ofte. Smørefrie er den foretrukne ski for nybegynnere, mens mer erfarne skiløpere foretrekker waxable modeller.

Tynnere ski minimere drag. Deres sleekness åpner for større fart. Bredere ski er bedre for off-trail utflukter. Du vil få mer stabilitet og oppdrift på toppen av snøen fra større touring skiene, som også er kortere enn vanlig langrenn og utfor ski. Telemark og Alpine Touring ski kommer i flere størrelser. Lengre ski gir bedre kontroll og stabilitet. Kortere ski fremme enkel manøvrering ved lavere hastigheter over skiftende terreng. Disse skiene er vanligvis utformet med bredere tips og haler for å håndtere frisk pulver og raskere svinger

For damene, kan du be om kvinners modeller:. Noen langrennsski er spesifikke for kvinner . Disse er lettere, de flex lettere, og de er konstruert for en kvinne lavere tyngdepunkt.

Annet tilbehør du bør alltid ha med deg er hansker, leder slitasje, briller eller solbriller og andre vær-resistente klær som tåler de tøffeste forhold og holder deg varm hele tiden, også.

Selv om nytt utstyr er alltid bedre enn brukt gear, Langrenn kanskje den mest undervurderte sporten på planeten. Mange som tar det opp kan ikke komme inn i det eller ikke har utholdenhet til å gjøre det morsomt. Dette betyr at det er mange folk å selge skiene på Ebay eller hos lokale verftet salg. Sjansen er de som brukte ski kan fortsatt være så god som ny.


relaterte artikler


vekttap og skade på high school wrestlers
hvordan bli en bedre fotball-fan
hvordan du bruker statuen av frihet spille for å vinne på fotball som Boise State
NCAA turneringen fakta
hvordan måle en målvakt pinne
softball historie og regler
golf swing & kinetic teknikk
hvordan du gjør golf 101
hvordan å lære nybegynnere i badminton å håndtere racketen
å gå på ski etter en kneoperasjon