hvordan måle hjort stativer

hvordan måle hjort stativer

Den gevir av hjort er produsert av en prosess som kalles antlerogenesis. Gevir er en av de raskest voksende vev kjent mann-kun enkelte kreftceller vokser raskere. Mann hjort vokser et komplett sett av gevir i en sesong. Hvor stor blir gevir vil bli, avhenger av genetikk og ernæring. Måling en rack (sett med gevir) er nyttig som en sammenligning verktøy, både for å bedømme kvaliteten på hjort du har jaktet på bestemte områder og for å bli best med din jakt vennene

trenger Du:
Quarter-tommers- bred fleksibelt stål målebånd.
Blyant.
Paper.
Maskeringstape.


en.
Mål innsiden spredningen av gevir. Hold målebåndet vinkelrett på senterlinjen av skallen og måle fra innsiden av høyre horn på innsiden av venstre gevir, på det bredeste. Skriv ned denne målingen.
To.
Fest målebåndet til utsiden midtlinjen av fjernlyset med maskeringstape, fra den spisse tuppen hele veien til graden, for å bestemme fjernlys lengde. Gradene er fortykket området der gevir møter skallen. Mål begge bjelker denne måten, og merk hver måling for seg.
Tre.
Kontroller høyden på den typiske poeng ved å måle fra spissen av hvert punkt til en tenkt linje hvor den møter fjernlys. Typiske poeng strekker seg opp fra fjernlyset og har en tilsvarende punkt på den andre antler. Antall dine mål for hvert punkt på høyre og venstre gevir.
Fire.
Bestem høyden av ikke-typiske poeng ved å måle fra spissen av hvert punkt til en tenkt linje der det oppfyller fjernlyset eller skjærer med et annet punkt. En ikke-typisk pek utvider sidelengs eller nedover fra fjernlyset, deler av fra et annet punkt, eller har ikke et tilsvarende punkt på motsatt antler. Skriv disse målingene ned.
Fem.
Mål omkretsen på fjernlyset på det smaleste punktet mellom graden og det første punktet, mellom første og andre punkter, mellom andre og tredje poeng, og til slutt mellom den tredje og den fjerde poeng. Utfør de samme omkrets målingene på motsatt gevir, og antall målinger for hvert horn.
6.
Legg opp tallene for innvendig spredning, både av de viktigste bjelkene, de typiske poeng og de åtte omkrets målingene. Dette totalt er din base måling.
7.
Sammenlign målene for de viktigste bjelker, hver typisk peke til den tilsvarende punkt, og hver omkrets måling til den tilsvarende måling på motsatt antler. Bestem forskjeller i målingene ved å trekke den nedre målingen fra høyere måling, og legge opp disse forskjellene.
8.
Legg målingen forskjellene til målinger av alle ikke-typiske punkter, og trekke denne summen fra basen måling. Det resulterende tallet er et tilnærmet score på stativet.

Tips og advarsler


 • Ta målingene til nærmeste 1 /8 tommer, avrunding opp til neste høyere 1 /8 tommer hvis målingen lander mellom 1/8-tommers fraksjonene på målebåndet.
 • Hunters typisk vurdere sine stativer i form av poeng, inkludert fjernlyset poeng og ikke-typiske punkter, og innsiden spredning målingen. Så istedenfor å bruke en offisiell score, kan de bare referere til rack deres som "en 10-pekeren med en 22-tommers spredt. "
 • Dette er kun en tilnærmet måte å måle hjort stativer. Det er omfattende regler for offisielle scoring. Det finnes også ulike scoring metoder for typisk og ikke-typisk hyller.


 • relaterte artikler


  hvordan å vaske golfkølle grep
  hvordan spille sock golf
  hvordan du holder øye med ballen i en golf swing
  hvordan du bruker zoomer svømme svømmeføtter
  Slik bolle en perfekt streik
  fotball hodeskader
  hvordan å spinne bolle i cricket
  hvor å fjerne sharpie blekk fra en fotball
  regler for basketball
  hvordan spille innendørs fotball: trening for å spille, del 1