hvor stor er en tennisbane?

hvor stor er en tennisbane?

En tennisbane, enten det er for rekreasjon eller profesjonell spiller, kan ha en overflate av gress, leire eller betong. Men det er dimensjoner er alltid den samme. Retten er foret slik at den kan brukes både single og double play

Shape

Retten er et rektangel og bygget på et flatt underlag, med total spilletid området 78 fot lang (sidelinjen) og 36 meter bred (grunnlinjen ).

enslige versus dobler

Hele lengden av banen blir brukt for både single og double play. Mens double spiller også bruker hele bredden, er single spilles smalere, med bare 27 meter av det. Det er linjer 4-1/2 meter inn fra hver side for å markere singles linjene.

Rundt retten

Ekstra plass trengs rundt hele banen for å gi spillerne rom til å jage tilbake skudd. Den ITF anbefaler 21 fot bak hver start og etter 12 meter på hver side.

Netto

Nettet deler lengden av banen i to like sider og er parallell til grunnlinjene. Nettet er 3 meter, 6 inches høy på innlegg og 3 meter høy i sentrum, per ITF regler.

Service Boxes

En linje er trukket tvers over midten av hver side av banen, parallelt med grunnlinjen, deler hver side i to halvdeler. Halvparten av hver side nærmest nettet deles så i to igjen, sentrert denne gangen med en linje og parallelt med sidelinjene. Dette er tjenesten boksene.


relaterte artikler


historie badminton
basketball kneproblemer
cricket lover
historie sportscasting
sykkel builder’s verktøy
utstyr som brukes i tennis
hvor stor er en tennisbane?
college kvinners volleyball regler
spesifikke musklene som brukes i kickboxing
om sykkel lys