hvor å fjerne setepinne på en sykkel

hvor å fjerne setepinne på en sykkel

Mange syklister ikke innser at høyden på setet deres ikke bare konsekvenser trivsel og effektivitet på sykkelen, men det kan påvirke deres helse. Et sete som er for høyt eller for lavt kan føre til knesmerter og andre skader. Riktig setehøyde er forskjellig fra rytter til rytter, så du ikke kan få det riktig første gang. Å vite hvor å fjerne setepinne for justering eller erstatning er en oppgave hver sykkel rytter bør vite hvordan du skal fullføre

Du trenger:. .
Allen skiftenøkler

Bolt-on Setepinne


en.
Løsne bolten på setet kragen (også kjent som en sete klemme) andel av din sykkel rammen (nederst setepinne) ved hjelp av en Allen-eller hex nøkkel. Bolten på de fleste seatposts vil kreve enten en 4 -. Eller 5-millimeter fastnøkkel
2
Trekk setepinne opp som du løsne setet kragen bolt. . Det er ikke nødvendig å fjerne bolten og sete klemme. Når setepinne beveger seg opp og ned fritt, er bolten løs nok.
Tre.
Fjern setepinne. For å si det, eller en ny en, på sykkelen og stram Allen boltene til setepinne er sikret. Vær sikker på å ikke stram. Noen seatposts er sikret med to bolter, en på hver side av sete klemme. Dette gjøres for å sikre at dreiemoment leveres jevnt på hver side av innlegget, som kan minske sjansene for å mislykkes.

Quick-release Setepinne


en.
Åpne spaken som er en del av quick-release montering som fester setepinne i setet røret på sykkelen rammen ved å trekke den vekk fra sykkelen.
to.
Hold hendelen og skru bolten det er festet til noe, om nødvendig, for å løsne klemmen nok slik at setepinne beveger seg opp og ned fritt.
tre.
Fjern setepinne. Å erstatte den, skru til bolten festet til quick-release spaken og nær spaken ved å skyve den tilbake mot sykkelen.

Tips og advarsler


 • Vurder å bruke en momentnøkkel for å stramme setepinne bolter. Dette vil redusere sjansene for over-innstramming, noe som kan føre til setepinne sprekker og potensielt sviktende. Når du arbeider med en karbon fiber setepinne og /eller ramme, alltid bruke en momentnøkkel, som karbon fiber er mer sannsynlig å knekke når møtt med over-innstramming.


 • relaterte artikler


  hvordan gjøre baseball infield baser
  hvordan å mestre side hjerneslag
  fordelene av metall cleats
  hvordan sette snowboard bindinger
  hvordan boksen ut en forsvarer i basketball
  Slik lue størrelse en batting hjelm
  cyo basketball regler
  hvordan bli en bedre arm bryter
  hvordan du justerer en kongeørn modig speider bue
  hvordan å reparere en sykkel kjede