spilleregler for bueskyting

spilleregler for bueskyting

Den internasjonale gruppen, har oppsyn F¨¦d¨¦ration Internationale de Tir ¨¤ l'Arc (FITA) OL bueskyting regler og forskrifter. Når sporten kom tilbake i 1972 til OL, utstedt FITA internasjonale regler for bueskyting. Disse reglene er fortsatt brukes i dag i menns og kvinners individuelle konkurransen, samt menn og kvinners lagkonkurranse.

poeng

Archers skyte på en 10-ring målet med en pil og bue. Hver ring er verdt et visst punkt verdi. Lengst ringen fra sentrum er verdt ett poeng, og den nærmeste ringen til sentrum er verdt 10 poeng. Piler som passerer gjennom målet eller sprette av målet er også telles.

Distanser og Mål

I følge FITA, bør målet være plassert 229 meter, 8 inches fra skytteren. Midten av målet Ishould bli plassert 4 meter, 3 inches over bakken. Målet er 4 meter i diameter og består av papir.

Ranking Runde

I OL bueskyting, under rangeringen runde, bueskyttere skyte 72 piler på rad på seks piler hver i 12 runder. En perfekt score i denne runden er 720.

Eliminering Runde

Det eliminering runde har 64 konkurrenter, og er en head-to-head konkurranse med enkelcup. Tre piler er skutt på samme tid over seks runder. Hver skytter har frist på 40 sekunder for hver pil. Vinnere fra head-to-head konkurransen gå videre til neste runde til det er åtte skyttere igjen. Det er tre runder totalt i eliminering runde.

Finalen

Under semifinalen, bueskyttere skyte tre piler på en gang på fire runder for totalt 12 piler. Hver skytter pil har en 40-sekunders frist for hver pil. Konkurranse er head-to-head og enkelcup. Taperne fra semifinalen skyter i bronse kampen. Vinnerne av finalen skyte i gull kampen.

Sudden Death

Hvis en uavgjort oppstår, skyter hver skytter en pil på målet. Skytteren som får høyere poengsum er vinneren av plutselig død. Hvis en uavgjort skjer etter det første skuddet, bueskyttere skyte en annen pil. Hvis de fortsatt er bundet av dette punktet, er målinger tatt å se hvilke pilen er nærmest målet. Dette bestemmer vinneren. Bueskytterne tildelt 50 sekunder for hver pil.


relaterte artikler


typer strekker før kunstløp
hvordan å koble en polyester bowling ball
fotball sparker øvelser
hvordan å myke lacrosse hoder
golfbaner i Sebring, Florida
regler for basketball spill tiebreakers
hvordan å beregne avstanden på et treff i baseball
hvordan du kan lage din egen golf praksis putting green
virkningene av en leire tennisbane
hvordan du finner ut swing hastighet