volleyball regler for en dobbel hit

volleyball regler for en dobbel hit

Reglene volleyball har gjennomgått endringer. Det var en gang en feil for en servert ball til å treffe nettet, selv om det gikk over og inn i motstanderens bane. I dag, er en slik ball i spill. Et annet eksempel på en nylig endring er det dobbel-hit regelen, som har blitt tilpasset for å tillate en raskere, mer lovbrudd-orientert spill.

Definisjon

USA Volleyball, det styrende organ av sporten i USA , definerer en dobbel hit, eller dobbel kontakt, som oppstår når "en spiller slår ballen to ganger etter hverandre eller ballen kontaktene ulike deler av hans /hennes kropp på rad. «

Når det er lov

Under normale omstendigheter, kan ballen berøre mer enn ett poeng på en spiller bare hvis det skjer i samme øyeblikk. Men når en defensive laget først får ballen, kan ballen treffe mer enn ett punkt på en spiller fortløpende så lenge det skjer i en aksjon. Dette unntaket, identifisert som regel 9. 2. 3. 2, ble innstiftet for å tillate spille for å fortsette når en forsvarsspiller blir tvunget til å motta en hard-drevet tjene eller pigg, som ofte kan rebound av av ett punkt på kroppen til en annen, nesten umiddelbart. Under andre omstendigheter, ville dette bli vurdert dobbel kontakt.

To eller tre spillere kan ta kontakt med ballen på samme tid uten å bli kalt for en dobbel hit. Men hvis to spillere ta kontakt på samme tid, er det vurdert to treff, og hvis tre spillere å ta kontakt, er det regnet som tre hits og derfor ballen må sendes over nettet i løpet av kontakten eller annet det er en feil .

Under normale omstendigheter, kan en setter kalles for dobbel kontakte hvis han ikke ta kontakt med ballen med begge hender samtidig. Men, under ekstremt vanskelige forhold, slik som å forsøke å sette hånden mens off-balanse, er en dobbel hit ringe opp til skjønn av dommeren.

Når det er Ulovelig

Med unntak av de tilfeller som allerede nevnt, når en Spilleren treffer ballen to ganger på rad, regnes det som en dobbel hit og et tap av poeng og tjene, hvis spilleren team er servering.

Når en defensiv spiller forsøker å blokkere et angrep av den straffbare handlingen, han løfter begge hendene opp og over nettet, med mål om å blokkere pigg tilbake i den offensive spilleren hoff. En blokk er ikke regnet som en hit. Men hvis en spiller gjør etterfølgende kontakt med ballen samtidig som blokkerer, regnes det som dobbel kontakt.


relaterte artikler


Michigan cruiser sykkel klubber
hvordan å bryte i et Rawlings baseball hanske
hvordan kommer et skred & oppstå?
hvor å restaurere ping golf strykejern
tennis servering linje regler
executive golfbaner i phoenix
golfleire i Kansas
junior baseball øvelser
hvordan du justerer en Shimano 105 Bakgir
kid-vennlig skianlegg i colorado