fotball mål kick teknikker

fotball mål kick teknikker

Målet kick er noen ganger kalt et straffespark eller et frispark. Kicks på mål fra en død-ball situasjonen ofte gir match-vinnende mål. I store turneringer straffespark shoot-outs brukes til å bestemme resultater dersom poengsummen forblir bundet etter regulering og lagt tid har vært spilt. Derfor er det viktig for spillere å utvikle god teknikk når du tar straffen eller frispark mot mål.

Utvikling Nøyaktighet

Alle som har sett en fotballkamp på TV har sett en spiller tildelt et straffespark steg opp for å ta det og satte ballen bredt eller høyt over mål. Mangler målet er noe som skjer med selv de beste spillerne på høyeste nivå. Adrenalin, nerver, tretthet og vind kan alle spille en faktor på dagen. Men gjennom å utvikle nøyaktighet er det mulig å minimere sjansen for å sette et skudd bredt eller har det gå av tverrliggeren. Vellykket konvertere et straffespark kan være en gylden mulighet til å score et relativt enkelt mål.

Bestemme hvor du vil sende Ball

straffespark på mål er som en Old West oppgjør mellom kicker og målvakten. Kroppsspråk er lest og poker ansikter er på. Mange keepere avgjøre hvilken vei de skal gå før kick lanseres. Likeledes bør det kicker bestemme hvilken retning de skal sende ballen før den blir sparket. Rolig bør opprettholdes og pokerfjes slitt for å holde keeper gjetter. Den kicker bør kanskje la øynene raskt blikk i én retning før stepping opp og kjøring ballen i motsatt ett.

Bending på Ball

Frispark på mål, av enten en direkte eller indirekte art, er ofte tildelt i fri lek. Når dette skjer vil motstanderlaget få lov til å sette sammen en defensiv vegg mellom kicker og målet. Å få ballen i mål, må det kicker liksom få ved veggen og slo keeper. Great død-ball kickers som Englands David Beckham og Holland's Wesley Sneijder er eksperter på å bøye ballen rundt muren og i mål. Shots er bøyd ved å slå ballen lavt med innsiden av foten på motsatt side av retningen ballen skal være bøyd. Som ballen er sparket, bør kroppsvekt være sentrert over det, ankelen låst og hoftene svingte i den retningen ballen er å bøye.


relaterte artikler


hvordan du installerer en koffert mount sykkel rack
Oklahoma trener pitch softball regler
2-ball basketball øvelser
rugby sikkerhetsregler
gun sikkerhet klasser
velge riktig golfklubben grep
golfbaner i Truro, ma
hvordan du kan vinne en boksing kamp
boksing hånd innpakning teknikk
regler for cricket for amerikanerne