fotball keeper regler

fotball keeper regler

I fotball, holder keeperen en svært viktig posisjon på alle lag. Han er lagets siste linje av forsvar, organiserer forsvaret gjennom hele spillet, og er den eneste spilleren på banen som er tillatt å berøre ballen med hendene. Reglene om keepere er klart nedfelt i regelverket i fotball godkjent av Federation Internationale de Football Association (FIFA).

Utstyr

Det grunnleggende utstyr for en keeper er det samme som for alle fotball-spiller og består av en trøye, shorts, strømper, shin vakter og fottøy. De fleste keepere også bruke hansker, noe som hjelper dem til å gripe ballen hvis den er våt eller skitten. FIFAs Laws of the Game angir at skjorte, shorts og strømper båret av en keeper må være en annen farge enn båret av resten av laget sitt, av opposisjonen og av dommer og assistent dommere.

Håndtering av Ball

Selv keepere er tillatt å berøre ballen med hendene, kan de bare gjøre det i visse situasjoner. Den viktigste begrensningen er at de bare kan håndtere ballen innenfor eget straffesparkfelt-et rektangulært område markert på feltet med hvite linjer. Selv innenfor dette området, må han ikke håndtere ballen hvis den er blitt sparket til ham av et medlem av hans eget team, eller kastet til ham av et medlem av hans eget team fra en kastet-in.

Time Limit

Keepere er begrenset i tid de kan holde ballen under deres kontroll. FIFA definerer "under kontroll" som inkluderer enhver tid når ballen er i målvaktens hender eller mellom hendene og kroppen hans eller bakken. Ballen er også sies å være under keeperen kontroll hvis det er på sin utstrakte hånd, eller om han er å stusse ballen eller kaste den i lufta. Når en keeper har ballen under hans kontroll, må han kaste eller sparke ballen innen seks sekunder. Unnlatelse av å gjøre det resulterer i et indirekte frispark blir tildelt til opposisjonen.

Straffespark

Spesifikke regler styrer oppførselen til keeper under et straffespark. Straff tildeles når et lag begår en eller flere av et antall definerte feil og misconducts innenfor sitt eget straffespark. Rollen til den forsvarende målvakt er å forsøke å redde resulterende straffespark. Når kick blir tatt, må målvakten være på sin mållinjen, mellom goalposts, mot spilleren som skal ta kick. Han må ikke flytte fra mållinjen før ballen har blitt sparket. Hvis målvakten ikke flytter, kan dommeren stoppe spillet og be for kick å tas igjen.


relaterte artikler


danskin triathlon trening
hvordan å lage en golf slag teller
arizona golf skoler
dykking på Galapagos øyene
de beste golfbanene for juniorer i Sør-California
kanadiske fotball foreninger
Opprinnelsen til kvinners basketball
utstyr for å kjøre spurter
golfbaner i Brooksville, Florida
gjemte vs ledede sykkel lys