hvordan å utføre en Sho Nage forsvar mot en katate dori angrep i aikido

hvordan å utføre en Sho Nage forsvar mot en katate dori angrep i aikido

Aikido er løselig oversatt som "The Way of Harmoniske Spirit. " Det anses som en gripende form av kamp. Filosofien bak denne kampkunsten er at både forsvarer og angriper skal flytte på konsert. Faktisk bør de to være flyter rundt hverandre. For at dette skal fungere, forsvareren typisk må være mer dyktige og erfarne enn angriperen. Ved å praktisere forsvar heller enn angrep, kan man bli kompetent i Aikido raskere

Du trenger:.
Bo Staff.


en.
Begynn med å vedta en sittende lotus stilling. Knele ned på bakken. Len deg tilbake på bunnen av føttene. Tillat motstanderen din til å stå frem og ta tak i utsiden av høyre håndledd med sin venstre hånd. Han vil da stå av til høyre side i forberedelse å vri armen din før en underdanig lås eller kaste.
To.
Stå opp til knærne. Ta et langt skritt fremover med høyre foten. Bare ditt venstre kne bør fortsatt være mot bakken. Dette utgjør ligner på knefall. Løft høyre arm slik at overarmen er vannrett med bakken. Den nederste arm bør heves vertikalt. Fordi armen var nærmere den horisontale når håndleddet var fanget, er du vri angriperens arm utover i en ubehagelig vinkel.
Tre.
Pivot på venstre kne. Feier holdt armen over hodet ditt som du slår til ansikt motsatt retning. Å gjøre dette vil trekke angriperens arm bak kroppen hans og dra ham bakover ut av balanse. Grip tak i din angriper håndledd med venstre hånd. Tug din høyre hånd fri før kroke seg fast i hånden hans. Trekk hånden fremover-bort fra deg-og rett ned mot matten. Dette vil slippe motstanderen flatt på ryggen.
Fire.
Bruk din venstre hånd til pin din angriperens hånd flatt mot matten. Den skal hvile ved siden av hodet med albuen pekende opp og fingrene peker nedover. Dette legger stort press på håndleddet og albuen.
Fem.
Form din høyre hånd i en kniv. Slå ned i en halvstikk hogge direkte på baksiden av angriperen albue. Det vil gjøre noen skade, men virkningen vil forårsake enorme smerter langs leddene i albuen og håndleddet. Ofte, i en sparring kamp eller konkurranse, vil motstanderen trykk ut eller sender i forkant av streiken for å unngå smerten. Vær oppmerksom som Aikido er ment å nøytralisere en motstander uten å forårsake unødig skade.

Tips og advarsler


 • Vær oppmerksom og vær forsiktig med hver bevegelse du gjør.
 • Ikke gjør dette uforsiktig. Det er ansvaret til den personen som gjennomfører låsen eller kaste for å sikre at motstanderen lander trygt og uskadd.


 • relaterte artikler


  hvordan du gjør en vakt pass til kneet bar i brasilianske jujitsu
  hvordan å koreografere en kung fu rutine
  hvordan du gjør en dobbel finte reposit med uavgjort i kampsport
  hvordan bli verdens Hapkido foreningen
  hvordan å bli dyktigere i kampsport ved å bruke tunge posen
  hvordan nunchuck bytte ups
  hvordan de skal forsvare mot en klubb angrep med et kne streik
  hvordan man kan kjøpe kastestjerner
  hvordan å forsvare seg mot en angriper som prøver å takle deg
  hvordan å lære Commando Krav Maga