hvordan du utfører en irimi Nage forsvar som svar på en yokomen uchi streik i aikido

hvordan du utfører en irimi Nage forsvar som svar på en yokomen uchi streik i aikido

Aikido er satt sammen av et enormt vell av kast og kampmanøvrer, hver tilsvarer en bestemt form for angrep. Filosofien bak denne kampkunsten er at både forsvarer og angriper skal flytte på konsert. Som forsvarer i dette scenariet, er det din plikt å bevege seg i og rundt motstanderen. Den eneste måten å lære hvordan du gjør dette på er å fortsette å øve. Her er en guide til hvordan du utfører en Irimi Nage eller "Opening Kast" som svar på en Yokumon Uchi eller "side av hodet" strike. Dette kaster er ofte brukt i starten av et engasjement for å la angriper vet du er i stand til å forsvare deg selv, og vil skade ham hvis han fortsetter å vedvare i sin aggresjon. Det er også en åpning kaste i at det omdirigeringer motstanderens momentum i en annen retning for å gi deg mer plass til å manøvrere

Du trenger:. . .
Polstret gulvmatter


1

Face motstanderen hodet på, omtrent 3-4 meter fra hverandre. Hold vekten på kulene på føttene og utvide ditt standpunkt slik at beina er på skulder bredde. Din motspiller skulle nærme direkte med to lange skritt, heve sin høyre hånd høyt og få det ned i en diagonal streik rettet mot venstre side av halsen.
To.
Omgå både til høyre og fremover mens du holder overkroppen direkte mot motstanderen. Ved å gjøre dette unngår du den umiddelbare kontakten for angrepet. Motstanderens naturlig tilbøyelighet vil være å følge gjennom med den siden sving på armen hans, vendinger som han gjør så å prøve å få kontakt med kroppen din.
Tre.
Møt svingte armen med begge hendene, bremse swing. Rull hendene over og rundt motstanderens arm å skyve den bakfra. Dette vil føre til at motstanderen til å vri overkroppen til å takle å ha armen blir tvunget lenger rundt enn han hadde tenkt.
Fire.
Step inn bak motstanderens høyre skulder mens hans kropp er vridd med den følge gjennom fra de forsøkte Yokomen Uchi. Låsen din venstre hånd på toppen av hans høyre skulder og klemme høyre arm på baksiden av hans høyre albue.
fem.
omgå til høyre igjen, denne gangen å vri overkroppen i en mot bevegelse samtidig som du trekker. Som du plante føttene, vil momentum av kroppen din som om du var svingende motstanderen rundt, kaste han bakover bak deg. Slipp taket på riktig øyeblikk å sende ham tumbling i en baklengs rulle, har fullført Irimi Nage.

Tips og advarsler


 • I Aikido den ene initiere kontakt er kjent som Uke og den reagerer på kontakt er kjent som Nage. Dermed meste av teknikker i Aikido omfatter begrepet Uke eller Nage å angi om flyttingen er brukt som et angrep eller en respons på et angrep. Alle Aikido lære involverer samspillet mellom Uke og Nage, ligner Yin og Yang.


 • relaterte artikler


  hvordan vi kan forbedre fleksibiliteten med en partner heve beinet
  hvordan du bruker plug teknikken i Krav Maga
  hvordan du utfører grunnleggende karate ferdigheter
  hvordan du ser Krav Maga video
  hvordan du gjør en hoppende front kick i soo Bahk do
  hvordan å behandle blomkål ører i brasiliansk Jiu-jitsu
  Nike leiren informasjon
  hvordan å praktisere vietnamesisk kampsport
  hvordan å bli dyktigere i kampsport gjennomkjøring teknikker
  hvordan du gjør en trekant choke i brasiliansk Jiu-jitsu