hvordan du bruker en hapkido dolk med å bremse og kaste en angriper

hvordan du bruker en hapkido dolk med å bremse og kaste en angriper

Hapkido er et begrep som brukes for å beskrive en stor gruppe av ulike koreansk kampsport som utviklet seg fra konstante interne kamp og lovløshet i hele landets historie. Det inkluderer en veldig eklektisk kombinasjon av spark, felles låser, trykkpunkter og ulike våpen teknikker. I Hapkido, flertallet av felles låser og grappling angrep starter med at angriperen griper forsvareren om håndleddet. Her vil vi forklare hvordan du bruker en Hapkido Dagger med å bremse og kaste en angriper som har låst inn på håndleddet ditt før du prøver videre angrep.

Du trenger:
Hapkido eller praksis dolk
. Sparringspartner.


en.
Begynn med dolken i høyre hånd, med bladet stikk fra bunnen av knyttneven din. La angriper å ta deg av håndleddet. For å gjøre dette trygt uten å fange seg på kniven din, vil angriperen må ta tak i toppen eller utsiden av håndleddet. Hver av disse har er akseptabelt.
To.
Rull armen opp fra hip nivå til halsen nivå mens stikker ut til høyre. Dette vil tvinge angriper til å snu litt bort fra deg for å holde på håndleddet, og hans høyre skulder vil bli vendt mot deg. Step fram og bak angriperen, innpakning armen rundt halsen hans mens du gjør det. Når du er ferdig, bør du stå bak angriperens venstre skulder med kniv arm pakket helt rundt halsen hans, låst fast ved å plassere flat dolken, fremdeles stikker nedover, over hans venstre skulder og mot kjøttet av skulderbladet. Du bruker den flate av dolken som en nål for å holde et hengsel sammen.
Tre.
Force din angriper å snurre rundt 360 grader ved sidestepping litt til venstre samtidig som du trekker armen og gjør ham rakne rundt den som det retter. Du vil finish står til angriperen er igjen med armen fortsatt holder håndleddet og den flate av kniven din mot nakken hans.
Fire.
Kast motstanderen ved å lent og kjøring forover og nedover med kniv hånd i et framtidsrettet rullende bevegelse. Som kniven sitter godt bak angriperens hode, vil han bli tvunget til å bevege kroppen med bevegelsen til kniven hånden. Når du har begynt å kaste angriper fremover, dra kniven ned og tilbake mot deg for å fullføre rullende bevegelse, som er sikker på å plassere angriper i en framovervendt roll, og endte med ham landing flat på ryggen.

Tips og advarsler


 • En Hapkido dolk var ofte kort og enkelt skjules. Typisk, de var små nok til å være skjult i håndflaten. Selv om de hadde kantene, var de ofte ikke veldig skarpe. Av denne grunn, involverte den eneste offensive bruk av Hapkido dolken bruken av poenget. Marlin eller kaster pigger ble brukt til samme formål. Noen som ikke hadde råd en god Hapkido dolk kunne gjøre like godt bære en lang, skjerpet spiker.


 • relaterte artikler


  hvordan du gjør en fire punch combo i kampsport
  hvordan du utfører en håndleddet blokk i karate
  hvordan de skal forsvare og angripe i capoeira
  hvordan du utfører en håndleddet lås
  hvordan tai sabaki i kampsport
  hvordan du kan være trygg med selvforsvar
  hvordan å kjøpe gaver til martial artist
  hvordan man utfører en innvendig-utvendig blokk i karate
  hvordan du slår boksing til effektive streetfighting
  hvor å gjennomføre en uppercut punch