hvordan du bruker en fan til å forsvare seg mot en kniv stukket i hapkido

hvordan du bruker en fan til å forsvare seg mot en kniv stukket i hapkido

Hapkido er et begrep som brukes for å beskrive en stor gruppe av ulike koreansk kunst. Det inkluderer en eklektisk kombinasjon av spark, felles låser og trykkpunkter, samt diverse våpen teknikker. Et vanlig element som ble tilpasset for selvforsvar i Hapkido var fan. Den kan brukes når den er lukket for å blokkere eller streik, og da åpner det kunne brukes til å avlede prosjektiler samt distrahere. På denne måten ble det en svært effektiv kortdistanse defensive verktøy som de fleste bar rundt med dem i Korea da forsvaret systemet utviklet seg. I denne artikkelen vil du lære hvordan du bruker en enkel vifte for å forsvare deg selv fra en kniv stukket av en angriper

Du trenger:. . .
Hapkido kjempe fan


1

Begynn med motstanderen, fortrinnsvis en sparring partner, nærmer med en praksis kniv i hånden. Hold knærne bøyd litt, og stige til ballene av føttene for å gi raskere reaksjon. Tegn din fan, og hold den lukket, ved basen, med lengden på viften stikker ut fra toppen av knyttneven.
To.
Trykk ut hardt med høyre fot og sidesteg til venstre som motstanderen begynner å støte mot overkroppen hans med kniven. Hindre angriperen fra å dra kniven backhanded mot deg ved å holde viften vertikalt, med den nederste armen vannrett til jorden, og snapping siden av viften hardt inn i siden av angriperens arm, bak håndleddet hans. Hvis gjort riktig, bør du høre viften lage en høy clacking støy som det knytter. Kraften av denne streiken skal komme fra håndleddet og albuen. Det trenger ikke være kraftig, men raskt.
Tre.
Slå til ansiktet ditt angriperens utstrakte arm, låse venstre hånd på felles av albuen for å hindre at uvedkommende i trekke den.
fire.
Løft viften og slå seg hardt overhand mot baksiden av angriperen knokene. Til tross for hva du skulle tro, har bambus eller stål av viften tilstrekkelig kraft til å sjokkere angriperen til å åpne hånden og la kniven falle til bakken.
Fem.
Step litt til venstre for å komme nærmere motstanderen. Samtidig presse den harde enden av viften din til broen over angriper nese i mellom øynene. Du trenger ikke slå hardt, bare øve press for å tvinge hodet tilbake og utsette halsen.
6.
Form din venstre hånd i en kniv, holdes horisontalt med bakken. Skyv det langs toppen av angriperens arm av sin posisjon på albuen å slå ham hardt i halsen. Dette bør være tilstrekkelig til å få panikk ham og gjøre ham vakler bakover. Som du gjør det, heve viften vekk fra angriperen i åpen stilling.
7.
Ta med høyre neven ned hardt rett under der din venstre hånd slo motstanderen. Du bør påvirke sentrum akkurat der sidene av kragebeinet møtes på øvre del av brystet med baksiden av knyttneven din. Denne streiken vil bli gitt større soliditet på grunn av den harde bakdelen av fan du er gripende. Virkningen bør gulvet motstanderen din, og gjør ham ikke lenger en trussel.


relaterte artikler


hvordan de skal forsvare mot en bak angrep mens man sitter
hvordan du gjør en Kimura lås fra vakten posisjon i grunnleggende jujitsu
hvordan å koreografere en taekwondo rutine
hvordan idretten sambo kaster
hvordan du gjør en kne-drop hollywood med kast i kampsport
hvordan du gjør en vri kick å fake reversere tilbake kick å snu sparke kombinasjon i tae kwon do
hvordan du gjør en tang soo do konsentrasjon kick
hvordan du bruker Taino Tenkan i aikido
hvordan den sittende kaste seg i sambo kampsport
hvordan bruke ninjutsu choken teknikken