hvordan de skal forsvare mot et håndledd ta med en dan bong i hapkido

hvordan de skal forsvare mot et håndledd ta med en dan bong i hapkido

Den Dan Bong er et veldig lite våpen som brukes i Hapkido. Hovedsak det er en plugg laget av tre eller metall som er lang nok til å forlenge en tomme ut av toppen og bunnen av knyttneve. Begge endene er konisk litt å lage sløve poeng også. Dette kan ikke virke som alt som er nyttig et våpen, men det er svært effektivt for selvforsvar. Den kan brukes til å legge vekt på et slag, kan du kastet med en av endene, og du kan bruke den til å manipulere nerve klynger og trykkpunkter. Det kan også brukes til å hjelpe i noen svært enkle felles låser. Dette er kanskje det Dan Bong mest nyttige funksjonen. I Hapkido, flertallet av felles låser og grappling angrep starter med at angriperen griper forsvareren om håndleddet. Med Dan Bong i forsvarerens hånd, finner angriperen raskt at tabellene har blitt slått

Du trenger:. .
Dan Bong (korte ansatte)
Sparringspartner.


en.
La angriper å nærme seg og gripe tak i håndleddet ikke holder Dan Bong. Hold Dan Bong vertikalt i neven med begge endene stikker ut like.
to.
Dig bunnen poenget med Dan Bong inn øverst i angriperens hånd, bare mellom de felles nær håndleddet der tommelen og pekefingeren kontakt. Ved å flytte fra hverandre disse beina føre deg for mye smerte. Det også pins motstanderens hånd til de andre håndleddet, som betyr at du har fått tak i ham, snarere enn omvendt.
Tre.
Strekk ut hånden ned og vri vekk fra angriperen å tvinge henne armen ut til full forlengelse. Ved å gjøre denne styrken du henne til å huke eller knele for å lindre noe av presset du har plassert på hånden hennes.
fire.
Løft dine nærmeste foten å sparke din angriper på baksiden av kneet nærmest deg. Avhengig av hvordan han står du måtte ha til å svinge fra siden og kontakt med din shin eller kan bare piske opp med hælen. Du prøver å få motstanderen til å falle på kne uten å gjøre varig skade. Av denne grunn prøver å unngå å sparke ham i siden av kneet som du kan bryte felles.
Fem.
Ta et halvt trinn fremover mens motstanderen din er bøyd fremover på knærne. Hev deg Dan Bong opp og smeller den ned igjen. Det er to punkter du kan slå avhengig av dine intensjoner. Du kan lamme, permanent skade eller drepe din angriper hvis du treffer henne torg i nakken med den nederste enden av Dan Bong. Dette vil enten grave hverandre beina i nakken og traff ryggmargen, eller det vil bryte nakken selv. En annen mindre dødelige metode for å nøytralisere den angriper, er å slå henne til den ene siden av ryggen. Sikt på stedet rett under ett av skulderbladene. Det er der en spesielt sensitiv nerve klyngen er og vil deaktivere din angriper i minst 10 minutter før smertene begynner å redusere til et punkt der hun kan tro om igjen.


relaterte artikler


hvordan å strekke før en sambo klasse
hvordan du utfører en midt-ytre blokken i tae kwon do
hvordan du bruker kombinasjonen fellen i Jeet Kune Do
hvordan du bruker hapkido grunnleggende prinsipper
hvordan å praktisere wudan tai chi
hvordan Fok sao i Wing Chun
hvordan du gjør et håndledd lås
hvordan du bruker avskjeds fløyen i amerikansk Kenpo karate
hvordan du bruker Kisa katame og ude garame i judo
hvordan trene for å omgå komplekse lasere