overvintringsevne tips om brann å gjøre

overvintringsevne tips om brann å gjøre

I en overvintringsevne situasjon, kan en brann være det eneste som står mellom deg og død. Hvis du går inn i ørkenen i vinter, gjennomføre minst tre metoder for å starte en brann, slik at hvis to av dem mislykkes, vil du fortsatt kunne starte en brann. Kamper er sikkert den enkleste måten å starte en brann, men det er mange andre måter, blant annet flint og stål, prismer eller forstørrelsesglass, friksjon mellom to stokker, batterier og en lighter.

Dry Kamper

Ha alltid med kamper med deg, og være nøye med å holde dem tørre. Den beste måten å sikre at de holder seg tørr, er å smelte litt stearin i en liten beholder og dypp kampene inn i smeltet voks. Voksen vil stivne rundt hodene på de kampene og bli der til du slå dem. Når du gjør dette, dypp kamper individuelt eller i små grupper. Hvis du dyppe dem alle i en stor haug, vil da forseglingen av voks bli kompromittert så snart du fjerner den første kampen. Når du vandrer i ørkenen, hold kamper flere steder: i sekken, lommen, kanskje et par i bagasjerommet ditt. På denne måten vil du fortsatt ha kamper hvis du mister noe av utstyret til en elv, en bjørn eller en klippe.

Forstørrelsesglass

Et forstørrelsesglass kan brukes til å starte en brann ganske lett så lenge sola skinner sterkt nok. Legg en bit av avis, never, døde blader eller andre tørre og tynne stoffet på et flatt underlag. Fokusere solstrålene på overflaten av dette materialet til en liten lyspunkt viser. Gjør spot så liten og fokusert som mulig ved å flytte forstørrelsesglasset opp og ned. Hold den stødig på ett sted, og materialet vil begynne å ulme. Blås på den forsiktig før den sprekker i flammer. Når det brenner, overføre det til en liten haug med knusk, deretter bygge opp ilden derfra.

Batterier og stålull

Det er mulig å starte en brann med batterier og stålull. Hvis du har flere batterier i en lommelykt, en GPS, eller en radio, ta dem ut. Få en liten grønn gren, ca 1 cm i diameter, og gjøre et stykke ned på slutten av den, langs korn, med en kniv. Denne grenen vil tjene som en klemme for batteriene. Sett den negative enden av et batteri og den positive enden av den andre batteriet i sporet og trykk dem sammen. Trekk ut en liten bunt med stålull (jo finere jo bedre), og strekke den ut til en lengde litt lenger enn batteriene. Når du berører stålull til de to eksponerte endene av batterier, vil dagens bli skutt gjennom det og det vil brenne. Så snart det brenner, fjerne den fra batteriene for å hindre dem fra drenering eller eksploderer. Bruk brennende stålull til å tenne knusk.


relaterte artikler


hvordan å skyte raskere i paintball
hva er en power kite?
hvor å fjerne koblinger fra en ATV kjetting
hvordan å bygge en bmx dirt jump
hvordan du gjør en 360 slår på en wakeboard
hvordan å bygge en 6 fot halfpipe skateboard ramp
hvordan overgangen i en triathlon raskere
Slik fakie bigspin på rullebrett
regler for bmx ridning
om rafting