hvordan å avfett en sykkelens drivverk

hvordan å avfett en sykkelens drivverk

Sykkel kjeder bli svart over tid som kjeden glidemiddel blir brutt i fra riding. Dette er naturlig og normalt ikke et problem-før det påvirker ytelsen til sykkelen din. Dette kommer i form av veien grus som blir knyttet til kjeden. Faren i en slik tilstand er slitasje på drivverk deler. Uten vedlikehold, må du jobbe hardere for å flytte girene, og du må skifte ut deler raskere på grunn av slitasje. Denne artikkelen vil forklare hvordan du gjør en rask kjede avfett drift og en full avfetting operasjon, noe som innebærer fjerning av deler fra sykkelen for rengjøring.

Du trenger:
Avfett løsemiddel
. Chain skrubber eller rengjøring verktøyet.
Sykkel COG pensel.
Chain breaker.
Kassett låse ring verktøy.
Chain pisk.
Valgfritt låsering skiftenøkkel.
Light Teflon-kjedeolje.

Avfetting en sykkelens drivverk-hvorfor og den raske versjonen.


en.
Selv om du ikke er nøye med vedlikehold av sykkelen din, vil du vite når det er på tide å avfett kjedet og rengjøre kjøre tog. Hastigheten på sykkelen din vil bli berørt, og du vil høre grus sliping på metall. Ignorere advarselen skilt, og du må erstatte alt som gjør sykkelen beveger-kjeden, tannhjulene, kassett og bak giret. Alt dette er helt unngås. Minst en gang i året, og i noen tilfeller to ganger, bør du fjerne alle deler fra sykkelen for en fullstendig rengjøring (eller har en mekaniker gjøre det). Du kan klare seg med en rask avfetting et par ganger i året om nødvendig.
To.
En rask avfetting av stasjonen toget innebærer bruk av en kjede scrubber, en avfetting løsning og en kassett pensel . Kjeden scrubber vil ha et reservoar i bunnen. Fyll reservoaret med avfetting løsning og tett kjeden i verktøyet. Verktøyet hviler på sykkelens kjede opphold som kjeden beveger seg gjennom det. Børster (og, i noen tilfeller, børster og svamper) vil ta seg opp løsningen fra reservoaret og bruk å skrubbe kjeden som går gjennom verktøyet. Grus vil falle til bunnen av reservoaret som kjeden er rengjort.
Tre.
Når kjeden synes å være nesten ren, fjerne den fra verktøyet. Ta kassetten børsten og kjøre det gjennom kassetten som gratis hjulet. Dette vil løsne grus og skitt i kassetten. Ta et rent håndkle eller klut og kjøre kjeden gjennom fille for å fjerne avfettingsmiddel og smuss. Du kan og bør ta et håndkle og tørk av tannhjulene av overflødig smuss og skitt. Det siste trinnet er å bruke en lett Teflon-baserte olje eller glidemiddel til kjeden. Kjør kjeden som du bruker glidemiddel. Fjern overflødig med et håndkle. Kjedet skal være veldig lett oljet, annet enn som gjør for grus og skitt.

Avfetting på drivverk-hele prosessen


en
Det første er å bruke en kjede breaker og fjerne den fra sykkelen. . Sug kjeden i avfettingsmiddel for en kort periode. Bruk en kassett børste til å skrubbe grus og skitt som ikke har kommet ut i avfettingsmiddel. Kjør gjennom rent vann for å fjerne grus og avfettingsmiddel. Avfette og skrubb igjen hvis nødvendig. Tørk med et rent håndkle for å fjerne vannet når du er ferdig.
To.
Neste ta av hjulet og kassett. Dette gjøres med en kassett låsing verktøy og kjede pisk. Koblingene av kjeden pisken er tredd inn i kassetten til å bruke som motstanden slik at kassetten låser verktøyet kan fjerne kassetten. Når kassetten er fjernet, bør det være gjennomvåt i avfettingsmiddel for en kort periode Kassetten skal da bli skrubbet, vasket og tørket i watter som kjeden. Tilbake kassetten til den frie hjulet hub, men bruke en lys fett på navet. Reversere prosessen med kassett låsing verktøyet og skiftenøkkel. .
3
Du kan administrere tannhjulene én av to måter: For det første, kan du bruke avfettingsmiddel og et håndkle, og rengjør tennene til du er fornøyd. Eller du kan fjerne sveiven, suge tannhjulene og rengjør dem. Dette er den samme prosessen ansatt i fjerning og settes sammen igjen, men du må bruke en lås ring skiftenøkkel eller nedre brakett til å fjerne kranken.
Fire.
Det siste trinnet er å feste kjeden, eller installere en ny. Påsetting er rett og slett threading kjeden gjennom hjul og deraileurs før du bruker kjeden breaker å koble de to endene. Installere en ny kjede innebærer å måle kjeden og klippe den til riktig størrelse.

Tips og advarsler


 • Quick avfetting er greit for de fleste cleanings, men en fullstendig rengjøring bør gjøres årlig eller hvert annet år.
 • Soaking delene er viktig dersom avfettingsmiddel er å jobbe.
 • Bruk børste til å rengjøre tøffere flekker.
 • Se slitasje på deler, men de skal skinne til metall hvis rene.
 • Ikke avfetting drivverk betyr at du må erstatte deler raskere.
 • forsiktig bruke de riktige verktøyene og tettsittende dem ned. Over-torquing kan bryte eller kutte deler eller verktøy.


 • relaterte artikler


  hvordan å strekke for cricket
  hvordan unngå uhøflighet mens bowling
  hvordan spille boccia
  hvordan du får en kraftig tohånds backhand i tennis
  hvordan du gjør det RKO liker Randy Orton
  hvordan å fjerne en patron jam i håndvåpen blinkskyting
  hvordan å rette en golf swing skive
  hvordan du beregner bakken ball prosentpoeng i baseball
  hvordan bli en rask-pitch softball league
  hvordan få opp fotballbanen for meter etter fangst