om sport briller

om sport briller

Over 40. 000 mennesker skade øynene hvert år på grunn av sports-og fritidsaktiviteter-relaterte aktiviteter, melder American Academy of Ophthalmology. I de fleste tilfeller ville det ikke være øyeskade hvis enkeltpersoner hadde de riktige visjonen beskyttelse. Organisasjonen Forhindre Blindness Amerika sier at opptil 90 prosent av disse øyeskader ikke ville oppstå. De verste skadene kommer fra basketball og baseball. Neste er vann-og racket sport

Betydning

The NoEn årsak til øyeskader i idrett er en ripe fra en fingernegl. Ved et uhell, folk skrape på hornhinnen, noe som forårsaker mild smerte. Flere skader oppstår fra stump skader, eller når en tyngre objekt, for eksempel en squash ball, racket eller armen treffer øyet med makt. Hvis øyet ikke er rammet for hardt, og personen får et blått øye. Eller, kan en blødning oppstå på øyets hvite ytre strøk. Ingen av disse skadene er alvorlige nok til å true permanent skade. Men ingen vet sikkert før øyet blir sjekket av en profesjonell at det er ikke videre skade enn kan sees. En avtale skal gjøres med en visjon spesialist. Det er slike ulykker som har gjort det enten obligatorisk eller sterkt anbefalt å bruke sports briller.
Enkeltpersoner vet at det er alvorlig skade på øynene når de mister en del av syne for dem eller deres visjon er uskarpt. Eller, kanskje de ser en masse blod når man ser i øynene deres. Hvis øyet er vondt eller føles som det er et fremmedlegeme skjuler visjon, kan dette være et tegn på en tåre i øyet strukturen eller noe fanget i øyet. Selv om du bør gå til legevakten så snart en alvorlig øyeskader oppstår, omsorg for øyet straks vil ofte begrense skadeomfanget. Det anbefales at øyet straks bli dekket. Selv bunnen av en papir kopp plassert over øyet vil bli bedre enn ingenting.

Funksjoner

På grunn av alle disse skadene, slitasje øye designet spesielt for sportsaktiviteter vokser raskt i visjonen bransjen. Selv profesjonelle idrettsutøvere var de første til å bruke beskyttelsesbriller, er det økt bevissthet om viktigheten av all sport deltakere iført vernebriller. Mange trenere, omsorgspersoner og spillere innrømmer at ikke bare er deres øyne tryggere, men de kan også se bedre og dermed spille bedre. Flere år siden, da barna begynte å bruke den rare briller og andre øyet beskyttelsesbriller, følte de vanskelig. Men i dag er mange barn på seg slike briller.

Typer

Det er viktig å huske at vanlige briller for nær-eller langsynthet er ikke egnet for sport. De ikke bare ikke vil beskytte øyet, de kan knuses og forårsake enda mer skade. En rekke ulike typer idretter briller er produsert i varierte former og størrelser. Det er noen som er produsert for racket sport, andre for basketball og fotball. Det finnes også de laget spesielt for fotball, hockey og baseball hjelmer. Hjelmen kan fortsatt brukes på samme tid som i glassene.

Forebygging /løsning

Den sterkeste materialet for linsene kalles polykarbonat. Dette materialet motstår bryte under slag. Den beskytter øynene godt når truffet av en stump element. I tillegg kan polykarbonat gjøres med ultrafiolett beskyttelse og være motstandsdyktig mot riper. Polykarbonat eller andre typer plast brukes også for rammene. Ulike utforminger av rammer brukes til mange forskjellige idretter. Mange har gummi padding i beskyttende områder. Når de er truffet, har de ikke forårsaker skade på hodet.
Noen av disse brillene har en spesiell form, slik at de vikle rundt ansiktet. Disse er nyttige for sykling, seiling og hanggliding. De kan også holde en persons kontaktlinser fra å falle ut.

Potensielle

Mange kollisjon idretter, som fotball og hockey, krever at øynene er helt dekket. I ishockey er det skadene fra pucken snarere enn en fysisk kollisjon med en annen spiller som er mest farlig. Når alle spillerne begynte å bruke standardiserte ansiktsmasker i kanadisk ishockey, var det en nedgang på mer enn 65 prosent i antall øyeskader. The National Eye Trauma System identifiserer mønstrene i øyeskade å spore hva slags skader oppstår og riktig øyet slitasje nødvendig.


relaterte artikler


hvordan man lykkes i tennis turneringer
hvordan spille ishockey
hvordan en basketball hoppe programmet fungerer?
hvordan en softball kurve?
om nedsatt syn svømme beskyttelsesbriller
hvordan du kan lage dine egne wrestling utstyr
hvordan du gjør en makt Half Nelson i bryting
hvordan å utføre et hopp-krok i basketball
hvordan å lage en kniv ut av en blyant
Slik oppmann litt League baseball kamp