om middelalderens bueskyting

om middelalderens bueskyting

Når folk tenke middelalderens verden, bilder av riddere og hånd-til-hånd kamp nesten alltid dukker opp. I virkeligheten sto slaget kompliserte saker som tok fordel av det nyeste innen teknologi, spesielt bueskyting. Medieval bueskyting utviklet mange særegne stiler, våpen, og bruker hele middelalderen

Historie

Bueskyting er en av de eldste av jakt og krig-making teknologier. I middelalderen verden, derimot, forandret teknologiske fremskritt kriger i Frankrike, England, Mongolia, Kina og Japan. I hver av disse kulturene, bueskyting holdt et annet sted i krigføring. For eksempel, i Frankrike under Hundreårskrigen, den franske hær stilte bueskyttere og crossbowmen, men deres distribusjon og bruk var så uberegnelig at Frankrike mistet nesten alle engasjement for to tredjedeler av krigen. I Kina derimot, var bueskyttere en viktig ressurs i å føre den nesten-endeløse kamper over det asiatiske kontinentet. Ved slutten av middelalderen kruttet hadde begynt å erstatte bueskyting som et middel for å renske fienden rekkene fra trygg avstand.

Funksjon

Den kjente engelske langbuen var faktisk en tilpasning av den walisiske langbuer. Den massivt tre design stolte på sin størrelse, i overkant av 6 meter fra spissen til spissen, for å gi piler nok kraft til å slå gjennom panser. Under Hundreårskrigen (1337-1453), spesielt i slaget ved Crecy (1346), ødela den engelske langbueskyttere den franske riddere. Så fryktet var den engelske bueskytteren i denne krigen at den franske sette en dusør på midterste fingrene på fanget bueskyttere. I strid med dette dusør, ville engelske bueskyttere holde opp sin midt fingrene, eller noen ganger midt-og pekefinger, i det faktum av møtende franske styrker for å håne dem.
En engelsk eller walisiske langbuer ble vanligvis laget av en solid stykke av barlind og stressede med en streng laget av animalsk gut. Trening en skytter å bruke disse buer, men tok en betydelig mengde tid og den engelske (som var sårt manglet midler i forhold til Frankrike) beskyttet bueskyttere som best de kunne på grunn av den verdifulle ildkraft de brakt til slagmarken.

Geografi

Den franske brukte også bueskyttere, og leide italienske crossbowmen også, når føre kriger. Under Hundreårskrigen ("Guerre de Cent Ans" på fransk), franske styrker typisk stilte massivt tre korte buer som måler ca 4 meter lang og som ble brukt til å skyte store skyer av piler på motstandernes for å bryte opp integriteten av deres forsvare linjer før lading i med fotsoldater og kavaleri. Også var genuesarane crossbowmen innleid av det franske, men ble vanligvis ikke brukt i de tidlige delene av krigen. Armbrøst var i stand til å avfyre panserbrytende piler kalt "boltene", men var veldig treg å laste i forhold til en trent bueskytter. Likevel gjorde rifle-lignende form av armbrøst sikte enklere og lov hærer til felt bueskyttere som trengte mindre erfaring til å skyte nøyaktig.
En typisk armbrøst var en stråle av tre på som en svært kort kompositt bue var lagt. Den crossbowman trakk strengen tilbake med begge hender mens hans fot (plantet i en stigbøyle-lignende håndtaket foran) holdt armbrøst på plass. En strengen hadde nådd langt nok tilbake, sette crossbowman utløserspaken og plassere en bolt på et spor i bjelke. Den crossbow var rettet som en rifle og skjøt med en utløser som slapp strengen og skjøt pilen.

Typer

kinesiske hæren stilte med store bataljoner av bueskyttere, noen ganger en kontingent av bueskyttere var større enn de fleste europeiske hærer helt. Vanligvis, skjøt kinesiske bueskyttere buene mens knelende, krever grepet å bli plassert utenfor sentrum, slik at spissen ville være klar av bakken. Kinesisk bueskyttere også vanligvis brukt kompositt buer laget av tre eller bambus kjerner med laminerte lag av bark, sener, og horn limt sammen. Dette gjorde baugen til å drive pilene med mye mer kraft over lengre avstander enn én av tre piler.
Kinesiske kompositt buer begynte med en relativt tynn bambus eller tre kjerne med horn limt på innsiden av buen sin kurve og sener limt til utsiden av buen er kurven. Horn komprimerer men fjærer tilbake mens sener strekker seg, men fjærer tilbake. Disse to kreftene jobbet sammen for å lage mye mer strøm enn de fleste bukker kunne oppnå. Hele baugen ble dekket av bark og laminert igjen, vanligvis lakkert og gravert å gjøre baugen til et kunstverk så vel som våpen i krig.

Potensielle

mongolene samfunnet bodde på hesteryggen og stolt på bueskyting for deres levebrød. Den berømte mongolske lederen, Temujin, anerkjent viktigheten av hest båret bueskyting til suksess for mongolske hærer. Etter å ha slåss flere kriger erobring blant de mongolske stammene, ble Temujin Djengis Khan, og satte seg fore å lage det største imperiet verden noen gang har kjent. En berømt mongolske taktikk var å starte i en stor sirkel eller halvsirkel og flokken alt mot den stadig krymper senter. Når alle byttedyr (dyr og mennesker både) var omgitt av krigere, begynte nedslaktingen
Den mongolske baugen var en kompositt bue med en viktig innovasjon -. I recurve. Istedenfor å se ut som en "D" i recurve bue's tips blusset tilbake frem til å likne mer på en "W. " Dette designet tillot den mongolske baugen å beholde makten i en større bue som samtidig er liten nok til å skyte fra bevegelige hesteryggen.


relaterte artikler


hvordan du får klar for den første golf swing
hvordan du kan spare penger på golf baller
hvordan du merker opp og score fra tredje
hvordan å skjerpe en Boker kniv
Slik bolle i inswinger
om billig snowboard bindinger
hvordan å avlede et skudd fra det punktet i ishockey
hvordan du rengjør en engelsk hodelag
hvordan spille golf i Frankrike
hvordan rase rullestoler