hva er munnen vaktene laget av?

hva er munnen vaktene laget av?

Hvis du noen gang har vært involvert i en kontakt idrett, har du definitivt slitt en munn vakt. De hjelper til å beskytte tennene dine, samt forsvare deg fra andre skader, men du vet kanskje ikke at materialene de er laget av kan gjøre en forskjell i å holde deg trygg

Identification

Oftere enn ikke, vil en munn vakt være laget av en termoplast, egentlig en polymer som kan formes ved oppvarming. Materialet er ansett som et "amorfe" plast, som betyr det moldable, og er mindre utsatt for sprekker eller splitting under stress enn andre stoffer i samme klassifiseringen, noe som gjør det til et ideelt for denne type verneutstyr.

En rekke munn vakter også er laget av polyuretan, en annen polymer. Dette materialet besitter stor elastisitet og fleksibilitet, samt å være ekstremt slitesterk. Når polyuretan blir brukt i produksjonen av en munn vakt, vil det vanligvis føler og handler som gummi, men er litt mer robuste i dens egenskaper. Annet enn det, kan du finne munn vakter laget av rette plast, som var, på en gang, de mest populære materialet i bruk

Typer

I hovedsak er det tre typer av munnen vakter: lager, "koke og bite "og tilpasset. Hver har sine fordeler, men noen er definitivt bedre enn andre. Aksjen er mer "standard" munn vakt, betyr det er den som har eksistert i årevis. Den eneste virkelige fordelen med denne type munn vakt er dens kostnader, typisk, kan du kjøpe det for hvor som helst mellom $ 2 og 10 dollar. Vanligvis er dine lager munnen vaktene laget av plast, og gir en minimal mengde beskyttelse. Den "koke og bite" er de mest populære munnen vakter som de i utgangspunktet er utstyrt til tennene, men fortsatt rimelig priset, vanligvis mellom $ 15 og 40 dollar. Disse er laget av termoplast som er fuktet i varmt vann til materialet blir føyelig og blir deretter plassert inn i munnen til å forme til dine behov spesifikasjoner. Den egendefinerte munnen vaktene er den beste verneutstyr som de er laget spesielt for deg fra en avstøpning (eller visninger) av tennene dine. De er vanligvis laget med enten poly copolymer eller termoplast. Avhengig av hvor du har dem gjort, kan disse munn vakter kjører du alt fra $ 100 til $ 400.

Effekter

Av de tre typene, vil du selvsagt få mest mulig beskyttelse mot egendefinerte munnen vaktene som de ikke bare er laget spesielt for tennene, men kan også være utformet for den aktuelle idretten du er involvert med på en dag-til-dag basis. På grunn av prisen, bare ca 10 prosent av mennesker bruker denne presise verneutstyr, resten vil velge de "kok og bite" og aksjen, men aksjen er virkelig den minste gunstig så langt som munnen din er bekymret Hensyn Hvor kan du plukke opp en munn vakt? Aksjen kan du stort sett kjøpe overalt. For den "koke og bite," du må dra til din sportsbutikkene og andre kjøpesentre som lager sportsutstyr. For den egendefinerte, må du sette opp en avtale med tannlegen din for å sikre en av disse. Det vil ta litt tid, så la litt tid før starten av idrett for å ha denne type munn vakt laget.

Advarsel

Uansett hvilket materiale munnen vakt er laget av, det være seg plast eller poly copolymer, må den rengjøres regelmessig. Vanligvis en god vask med såpe og vann vil gjøre triks, men du kan alltid gi den et bad i munnvann (antiseptisk) for å kvitte det noen bakterier. Neglisjere munnen vakt vil ikke bare forkorte livet, men også føre til infeksjon. En munn vakt kan være et arnested for bakterier, så hold den ren.


relaterte artikler


hvordan du gjør en vugge i bryting
hvor å endre på fly i ishockey
hvor å endre et stykke på linje med scrimmage
hvordan avspark i fotball
hvordan rase rullestoler
hvordan å dykke i et basseng
biomekanikk punting en fotball
hvordan vi kan forbedre passere blokkering
hvordan de skal forsvare mot dribble i fotball
hvordan og hva scuba-utstyr til å velge